Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears ja tenen 44 casos de coronavirus

37513
Les Balears han augmentat en 18 casos les xifres d'infectats per coronavirus. | dbalears/Arxiu

La consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, ha donat a conèixer que a les Balears ascendeixen a 44 les persones afectades pel Covid-19, després que s'hagin detectat des d'aquest divendres un total de 18 nous positius.

Segons ha informat Gómez aquest dissabte en una roda de premsa, en la qual ha participat el portaveu del Comitè d'Alerta de coronavirus, Francesc Albertí, dels 44 afectats, dos s'han recuperat i només vuit estan hospitalitzats. Per aquest motiu, ha destacat que Balears continua representant el 0,8% del total de casos a l'Estat.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que, per Illes, les persones ingressades a causa del coronavirus hi ha una persona ingressada a Eivissa, dues a Menorca i altres cinc a Mallorca.

Així mateix, ha volgut assenyalar que fins aquest dissabte s'han produït a les Balears una mort, matisant que es tractava d'algú que sofria patologies cròniques.

D'altra banda, la Consellera ha destacat que en aquest moment, els hospitals es troben en una situació de «normalitat», assegurant que els centres sanitaris de Balears «estan preparats davant un possible increment dels casos positius».

Si bé, ha destacat que aquest divendres s'ha efectuat un total de més de 9.000 telefonades al 061. Per això, ha traslladat als ciutadans que «en cas que no contesti de manera immediata, cal saber que el número queda registrat i es retornarà la crida».

En aquest sentit, ha destacat que «un dels contactes d'aquest dissabte és una família molt nombrosa i, per tant, augmenta el nombre de telefonades que cal fer».

Així mateix, Gómez ha anunciat aquest dissabte que «en la mesura del possible, es mantindrà la situació de transmissió controlada, essent el dilluns quan es tornarà a valorar la situació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.