Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació demana canviar les dates de la prova de Selectivitat

37583

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha sol·licitat aquest dimarts, durant la Comissió General de la Conferència d'Educació, mesures específiques per a ajornar les dates de la Prova d'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (PBAU) (antiga Selectivitat) i les pràctiques de Formació Professional per l'avanç del coronavirus. La Conselleria ha informat que la Comissió està integrada per representants de les conselleries d'Educació de tot l'Estat. Per part de la Conselleria d'Educació han participat els directors generals de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, el de Formació Professional i Estudis Artístics Superiors, Antoni Baos, i el de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons.

Davant la petició de modificació de les dates de la Selectivitat, el Ministeri ha afirmat que no se suprimirà la PBAU i que l'objectiu «és treballar per a evitar perjudicis en l'alumnat i ésser els més justos i equitatius possible». En aquest sentit, Antoni Morante ha explicat que «des de les Balears, com la resta de les comunitats autònomes, existeix una preocupació especial per l'alumnat de segon de batxillerat perquè serà el que s'haurà d'enfrontar a la PBAU». En el cas de les Illes enguany hi ha matriculats en segon de batxillerat un total de 5.684 alumnes.

Per part seva, Josep Lluis Pons ha explicat que «s'ha d'enviar un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa». «Estam treballant diferents alternatives per a adaptar les proves a la nova situació i per a garantir els principis d'igualtat i justícia a tots els estudiants en relació amb aquestes proves». Des del Ministeri també s'ha establert una línia de coordinació amb les universitats per a preveure els efectes que totes aquestes mesures podrien tenir en el curs universitari. Així, s'ha decidit que es mantindran més reunions amb la idea que en les pròximes setmanes i segons com evolucioni la situació es prenguin les decisions necessàries. D'altra banda, en la reunió de la comissió també s'ha tractat els efectes del coronavirus en les pràctiques d'alumnat d'FP en centres de treball i en les de l'alumnat d'FP dual. Actualment aquestes pràctiques estan suspeses i ara s'ha d'estudiar com garantir que aquest alumnat les pugui fer més endavant.

Antoni Baos ha manifestat que «és prioritari oferir un missatge de tranquil·litat i de coordinació perquè cap alumne perdi l'oportunitat d'acabar el curs». En aquest sentit, Baos ha explicat que «des de les Balears estam d'acord a flexibilitzar la durada dels mòduls de formació en centres de treball i del calendari per a fer-lo possible». Finalment, acollint-se a la possibilitat que ha ofert el Ministeri de fer opcionals les avaluacions de final d'etapa (6è EP i 4t ESO) ha decidit que no es duran a terme, «de la mateixa manera que ja hem decidit que suspendrem les avaluacions diagnòstiques pròpies que havíem previst, que s'havien de fer a segon d'ESO», ha explicat Antoni Morante.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.