Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana la bonificació de la quota als treballadors autònoms durant la crisi generada pel coronavirus

37601

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, reclama al Govern espanyol que atengui les particularitats i singularitats del mercat laboral de les Illes Balears a l'hora de implementar mesures compensatòries derivades del COVID-19. En aquest sentit, lamenta que els treballadors autònoms quedin «pràcticament exclosos del paquet de mesures anunciades fins ara». Una circumstància, segons Noguera, que podria tenir greus conseqüències económiques, ja que el 80% del teixit econòmic insular és el derivat de l'activitat dels autònoms i la petita i mitjana empresa. «El COVID-19 afecta a totes les activitats de la nostra vida, al marge de la salut, sobretot l'economia. En el cas de les Illes Balears, sent una economia basada en els serveis, és imprescindible començar a prendre mesures que ajudin a treballadors i al teixit empresarial».

En aquest context, el coordinador ecosobiranista planteja la bonificació del 100% de la quota d'autònoms «exclosos en gran part a l'accés de les ajudes». En el cas de les Illes Balears, l'estacionalitat vinculada a l'activitat turística, propicia que molts autònoms no cotitzin els dotze mesos de l'any, condició aquesta per poder accedir a paquets d'ajudes. A més, aquesta situació d'emergència coincideix en el temps amb l'inici de la temporada en la qual molts d'autònoms reactiven la seva alta. En aquest sentit, Noguera assegura que «aquesta línia de bonificació contribuirà també a no incrementar la quota de població que es troba en una situació de pobresa o socialment vulnerable i beneficiarà indirectament a moltes famílies que comencen a patir els efectes d'aquesta crisi».

El coordinador de MÉS afegeix també que «davant especulacions i propostes que poden arribar, és important deixar clar que ningú ha d'intentar aprofitar la crisi per rebaixar drets laborals dels treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.