Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell celebrarà plens per videoconferència mentre es mantengui l'estat d'alarma

37787

El Consell celebrarà plens amb caràcter extraordinari, durant l'estat d'alarma decretat pel Govern de l'Estat, i el farà per videoconferència. Segons ha explicat la institució insular, la decisió d'adaptar el contingut i el format a la situació actual s'ha pres en una trobada telemàtica mantinguda per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i els portaveus de les formacions amb representació en la Cambra.

Sobre aquest tema, ha destacat que l'acord ha estat «unànime» per part de totes les formacions. Perquè, ha explicat, així s'evitarà desplaçaments i reunions presencials de consellers i personal del Consell, al mateix temps que permetrà mantenir l'activitat de la institució insular per a les qüestions «inajornables» que requereixen ser debatudes en el ple i motivades per tramitacions relacionades amb el coronavirus (Covid-19).

Així mateix, ha recordat que la decisió es fonamenta jurídicament en la nota informativa emesa aquest dissabte pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, en la qual s'habiliten les entitats locals a prendre acords a distància per a reunions dels seus òrgans de govern, sempre que hi hagi consens entre els portaveus de totes les formacions amb representació en cada administració.

En la reunió, a més de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha participat la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, i els portaveus Silvana González (PSIB-PSOE), Llorenç Galmés (PP), Guillem Balboa (MÉS per Mallorca), Magdalena Gelabert (Unides Podemos), Xisca Mora (El PI), Pedro Bestard (Vox) i Beatriz Camiña (Cs).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.