Setmanari d'informació local - 138 anys

El Grup Mixt demana que es reprengui el control parlamentari al Govern via telemàtica

37905

El grup parlamentari mixt compost per Més per Menorca i per la diputada de Formentera, han demanat que es recuperin les sessions de control al Govern per via telemàtica, «una fórmula que fa compatible les mesures sanitàries per prevenir contagis i la funció estatutària del Parlament».

La participació telemàtica «és la solució idònia, en un moment en el qual la població vol saber què fa el Govern i fer propostes». «Proposam una sessió setmanal de preguntes orals al Govern amb la participació dels quinze diputats que fan pregunta i els consellers que han de respondre, connectats online -encara que sigui un darrera l’altre-, perquè es produeixi un diàleg i confrontació democràtica essencial», ha explicat la diputada de Formentera, Sílvia Tur.

En aquest sentit, han explicat que el Govern està prenent «moltes decisions sanitàries urgents» en les quals el Grup Mixt «no té intenció d'interferir, però també en pren d’altres derivades d’aquesta crisi sanitària com, per exemple, en l'àmbit educatiu o en l'àmbit del transport i mobilitat, que no estan comptant amb la visió dels grups que no estan al Govern, la veu d’una part de la ciutadania, que té moltes ganes d’aportar el seu punt de vista». «Ara no es pot fer perquè el Parlament, que és la interfície entre la ciutadania i el Govern ha suspès les seves activitats, i l’Executiu d’Armengol es limita a prendre les seves decisions i comunicar-les als mitjans», ha criticat Josep Castells, de Més per Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.