Setmanari d'informació local - 139 anys

El BOE publica la pròrroga de l'estat d'alarma per 15 dies

37917
Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, durant la compareixença d'aquesta setmana. | E.P.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica aquest dissabte l'acord del Congrés dels Diputats pel qual es va avalar prorrogar 15 dies l'estat d'alarma que va decretar el Govern per a fer front al coronavirus.

La pròrroga s'estendrà fins a les 00.00 hores del dia 12 d'abril i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el reial decret aprovat pel Govern el 14 de març, modificat pel reial decret del 17 de març, segons recull el BOE.

D'acord amb el que s'estableix, el Govern remetrà setmanalment al Congrés dels Diputats informació documental estructurada de l'execució de les diferents mesures adoptades i la valoració de la seva eficàcia per contenir el coronavirus i mitigar el seu impacte sanitari, econòmic i social.

En una sessió plenària amb poc més de quaranta diputats presents i 306 vots telemàtics, l'ampliació de l'estat d'alarma fins el 12 d'abril va ser recolzada en la matinada del dijous pels dos partits que conformen el Govern, el PSOE i Unides Podemos, però també pel PP, Vox, Ciudadanos, el PNB, Más País, Compromís, UPN, CC-NC, Foro Asturias, PRC i Teruel Existe.

En el Ple, el president del Govern, Pedro Sánchez, va defensar que era estrictament necessari continuar amb l'aïllament social i advertia que l'Estat havia de preparar-se per a «ones futures», per la qual cosa hauria d'avançar-se a «futures amenaces», una vegada aconsegueixi doblegar la corba fins ara ascendent d'afectats per la COVID-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.