Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears sumen 862 positius per coronavirus, 107 més que aquest divendres

37929
Les Balears sumen 862 positius per coronavirus, 107 més que aquest divendres. | E.P./Arxiu

Les Balears sumen aquest dissabte un total de 862 casos positius per coronavirus (Covid-19), dels quals 134 són professionals de l'àmbit sanitari -131 a Mallorca, dos a Menorca i un a Eivissa-.

Així ho ha confirmat el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, en roda de premsa telemàtica per informar de les últimes dades d'afectació del coronavirus en la comunitat.

Arranz ha destacat el nombre d'altes, 94, un 22% més que aquest divendres. Aquesta xifra, segons el portaveu sanitari, demostra el bon procés de la malaltia. En el cas contrari, a Balears han mort 31 persones.

XIFRES PER HOSPITALS I ILLES

D'altra banda, Arranz ha desglossat les xifres per illes i hospitals. Així, a Mallorca, a l'Hospital Universitari de Son Espases hi ha 117 persones ingressades, 17 d'elles en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI); a l'Hospital Sn Llàtzer hi ha 77 ingressats i 17 en UCI; a l'Hospital Comarcal d'Inca, 11 ingressats, cinc en l'UCI; a l'Hospital de Manacor, 22 ingressats i cinc en l'UCI; a l'Hospital Sant Joan de Déu, 15; a l'Hospital de Creu Roja, 27; a l'Hospital Joan March, un; a l'Hospital Psiquiàtric sis; i a l'Hospital General, cinc -un és l'últim mort-.

Això pel que respecte a hospitals públics, mentre que en els hospitals privats de Mallorca, s'han comptabilitzat un total de 15 ingressats a la Policlínica, sis d'ells en l'UCI; un total de cinc a Juaneda; 44 a Quirón, nou d'ells en l'UCI; a l'Hospital de Llevant hi ha dos; i a l'Hospital General de Muro, un en UCI.

En el cas de Menorca, hi ha un total de 14 persones amb coronavirus a l'Hospital Mateu Orfila, vuit en l'UCI; i hi ha 27 persones en seguiment per part de les UVAC.

Finalment, a Eivissa, hi ha 34 persones a l'Hospital Can Misses, 12 d'elles en l'UCI; i set en la Policlínica La nostra Senyora del Rosari, tres d'ells en l'UCI. Altres 25 persones reben atenció de les UVAC.

DADES DE RESIDÈNCIES

D'altra banda, Arranz ha desglossat les dades illes i residències de gent gran. En aquest sentit, en la Residència de Sant Miquel de Palma, hi ha nou usuaris positius -entre ells, un mort a l'Hospital Sant Joan de Déu- i dos treballadors positius; en la residència La Bonanova, un usuari i un treballador positiu; en la residència Son Ametller, hi ha 15 positius i nou negatius -traslladats de la residència-; en la residència de Cala Estància, un positiu i un treballador positiu; en la residència Positivo, nou positius -quatre d'ells trasllats a l'Hospital Sant Joan de Déu-.

En el cas d'Eivissa, a la residència Can Blai, hi ha tres positius d'usuaris i un d'un treballador; i a la residència Cas Serres, hi ha un usuari infectat.

Finalment, a Menorca, hi ha 12 positius en la residència des Mercadal, dues més que aquest divendres, i vuit negatius. Un equip UVAC de la zona centre els està realitzant un seguiment.

RESIDÈNCIES DE PERSONES AMB DISCAPACITAT

En el cas de les residències de persones discapacitades, Arranz també ha desglossat els casos positius detectats fins avui. Sobre aquest tema, ha explicat que el cas de Son Tugores hi ha 12 usuaris contagiats i una treballadora; en la residència de Mater de Palma hi ha 12 positius i un treballador; en Cases d'Es Pla, una usuària; i en Mater de Costitx, quatre positius.

Amb tot, Arranz s'ha mostrat «moderadament optimista» perquè Balears «s'acosta al màxim de la corba de pacients afectats pel coronavirus».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.