Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Estat espanyol es confina: Sánchez anuncia que els treballadors no essencials s'hauran de quedar a casa durant 15 dies

37949
Sánchez anuncia que els treballadors no essencials s'hauran de quedar a casa durant 15 dies. | dBalears

El Govern espanyol aprovarà aquest diumenge, en un Consell de Ministres extraordinari, un permís retribuït perquè els treballadors d'activitats no essencials es quedin a casa dues setmanes, des del dilluns 30 de març fins al 9 d'abril, a fi de reduir les possibilitats de contagi del coronavirus.

Així ho ha anunciat en una compareixença telemàtica el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha explicat que durant els dies d'aquest permís retribuït els treballadors «rebran el seu salari amb normalitat».

Quan acabi l'emergència sanitària, els treballadors hauran de recuperar les hores de treball no desenvolupades, de manera gradual i espaiada en el temps, segons ha precisat el president.

Sánchez ha assenyalat que aquest permís retribuït recuperable, del qual ha informat ja a sindicats i empresaris, permetrà descongestionar els hospitals. «És una mesura contundent», ha destacat el president, que ha explicat que l'objectiu és rebaixar la mobilitat perquè s'assembli a la que es té els caps de setmana.

«La idea és que un treballador que treballa en una obra, a partir del 30 de març no ho farà i podrà tenir aquest permís retribuït. En canvi, un infermer sí que ho farà», ha afegit. Sánchez també ha reclamat l'ajuda real de la Unió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.