Setmanari d'informació local - 138 anys

'Crònica d'un confinament' de Felip Palou, una mirada familiar i amb bon humor a aquests dies de reclusió

37985

«Dia 11 de confinament. Així està el camp de batalla:

A la taula del menjador l’ordinador portàtil, que ha esdevingut la mascota de la casa, s’ha fet fort un dia més.

Conviu amb les restes del berenar de primera hora del dematí: un pot de confitura de taronja, dues tasses de cafè amb llet buides, un bric de llet de civada.

A l’altra cap de taula hi ha dos munts de tovalloles netes i doblegades i devora unes figures de plastilina que ha fet n’Aina.

A la cuina la batalla ha sigut especialment ferotge. La meva mini cadena de música ha resistit l’embranzida de la sandvitxera, la torradora i l’espremedor de taronges.

A la taula de la cuina hi ha un setrill d’oli, un pot de pebre negre, una goma de cabells de color fúcsia, un petit muntatge de peces de lego i la funda d’una càmera de fotos antiga penjada d’una cadira.» Així descriu Felip Palou el panorama a ca seva després d'uns dies de confinament.

El text pertany a la sèrie titulada 'Crònica d'un confinament' que publica Cada dia Palou al seu blog Illamón.

«Estimats compatriotes: El dissabte 28 de març de 2020 és el dia del meu 43 aniversari. He comanat 4 ensaïmades petites a Fruites Bàrbara. En dues setmanes de confinament he manifestat una addicció a les ensaïmades fins ara desconeguda.

En 43 anys he conegut autèntics Papes de l’ensaïmada mallorquina. Durant un període de la meva post adolescència vaig cultivar, amb el vincle de mon pare, una amistat amb en Miquel del forn de Sa Pelleteria que m’obligava a visitar-lo molt habitualment als seus dominis», aquest fragment correspon al post, publicat el passat dissabte, titulat 'Aniversari retribuït recuperable'.

Felip Palou és llicenciat en Periodisme per la UAB. Ha estat corresponsal de La Vanguardia i Catalunya Ràdio a les Balears. Durant set anys va ser codirector, guionista i actor del programa de sàtira política d’IB3 Ràdio 'Gabinet de crisi'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.