Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI acusa el Govern d'establir «un protocol contrari» al sistema d'atenció a les persones amb símptomes lleus

38049

El Sindicat de Treballadors Intersindical (STEI) ha acusat el Govern d'establir «un protocol contrari» al sistema d'atenció a les persones amb símptomes lleus establert pel Sistema Nacional de Salut.

El sindicat ha assegurat que el Consell de Govern va aprovar un acord el passat 27 de març que indica «tot el personal funcionari i laboral de les Balears i del sector instrumental que continuï treballant presencialment haurà de dirigir-se al Servei de Prevenció de riscos Laborals, en cas que presenti símptomes compatibles amb la COVID-19».

D'acord amb l'STEI, es tracta d'un protocol «contrari al sistema d'atenció a les persones que presenten símptomes lleus que ha establert el Sistema Nacional de Salut» i han apuntat que «qualsevol persona que manifesta símptomes lleus ha de romandre a casa aïllada». «Es comunicarà exclusivament per telèfon amb els números establerts per l'administració sanitària, que determinarà el mètode per a avaluar com evolucionen aquests símptomes», han destacat.

Amb motiu d'aquesta aprovació, s'ha sol·licitat que es convoqui una sessió extraordinària del Comitè de Seguretat i Salut. A més, el sindicat ha assegurat que «és una irresponsabilitat, que posa en perill tant els treballadors afectats com els desprotegits facultatius del Servei de Prevenció de Riscos Laborals».

L'STEI també ha assenyalat que a més «podria ser una via de propagació del virus» i han apuntat que «segons la Llei de prevenció de riscos laborals, les avaluacions de salut que realitza el SPRL depenen sempre de la voluntat del treballador».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.