Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI demana que s'agilitin els ERTO perquè els afectats cobrin aviat

38067

El PI-Proposta per les Illes Balears ha instat aquest dijous al Govern a pressionar «sense descans» al Govern perquè es garanteixi que els treballadors afectats pels expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO) cobrin les ajudes dins de la primera quinzena d'aquest mes.

En una nota de premsa, la portaveu parlamentària del PI, Lina Pons, ha reclamat que el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), en coordinació amb la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball de les Balears, destini «tots els recursos humans i tècnics necessaris» perquè aquesta premissa sigui una realitat. Pons ha participat telemàticament, aquest dijous, en la primera sessió de la recentment creada comissió formada pel Govern i els partits polítics que tenen representació en el Parlament per a col·laborar en la lluita contra l'expansió de la Covid-19.

El PI ha mostrat, també, la seva preocupació per la situació dels fixos discontinus i la forma en la qual s'articularà la seva protecció. Segons Pons, «són moltes les incerteses sobre la tramitació que han de seguir aquests professionals per a sol·licitar les seves prestacions». Així mateix, El PI ha exigit a Armengol que comenci a treballar en les mesures econòmiques a posar en marxa, de manera urgent, per a pal·liar les catastròfiques conseqüències que la crisi sanitària del coronavirus tendrà a les Balears .

La formació aposta per impulsar el Pacte Social i Empresarial al qual es va comprometre la presidenta en el debat de la seva investidura, que permetria l'agilitació dels tràmits i l'acord d'una sèrie d'incentius fiscals i econòmics per a afavorir la inversió privada. «En aquests moments tan difícils, els ciutadans de les nostres illes han apostat més que mai pel producte local i els professionals del sector han demostrat, una vegada més, la importància de la seva activitat. Per aquest motiu, cal aprofitar les sinergies positives sorgides i invertir per a evitar la seva desaparició», ha dit Lina Pons.

D'altra banda, El PI ha alertat sobre la necessitat d'incrementar el nombre de tests de detecció del coronavirus que es realitzen diàriament a Balears i ha tornat a demanar al Govern que doni resposta a les reivindicacions que estan fent els diferents sindicats dels professionals sanitaris de les Balears. Pel que fa a l'àmbit educatiu, la formació ha mostrat la seva inquietud pel seguiment del curs escolar, especialment dificultós per a aquelles famílies que no disposen dels mitjans digitals necessaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.