Setmanari d'informació local - 138 anys

Llancen una app per diagnosticar i fer un seguiment del coronavirus

38519

La conselleria de Salut de les Balears llança una aplicació de mòbil perquè els ciutadans puguin autoavaluar-se i fer-se un seguiment dels símptomes del coronavirus. L'app es diu 'Clinicovery' i per poder descarreglar l'app, els ciutadans s'han de registrar en la web i, posteriorment, descarregar l'aplicació a Google Play o App Store.

Aquesta aplicació de mòbil està dissenyada per professionals sanitaris d'Atenció Primària de les Illes, en col·laboració amb l'equip desenvolupador de l'empresa 'Apploading'. Amb ella es pretén detectar els casos més ràpid i evitar possibles desplaçaments a centres de salut i hospitals per a no saturar-los. A més, gràcies al seguiment que es pot fer dels símptomes, es pot donar l'alerta d'un possible empitjorament. Així es dóna la veu d'alarma a familiars i sanitaris i es pot actuar a temps.

En aquest context, l'ús d'aquesta tecnologia mòbil ofereix un canal senzill i accessible per al control diari de símptomes a temps real. També proposa orientacions als ciutadans sobre els passos a seguir en funció de la intensitat i evolució de la seva simptomatologia. Mitjançant aquesta app per a mòbil, es podrà informar les persones i cuidadors sobre la gravetat dels símptomes.

Recomanen que tots els ciutadans es facin l'autoavaluació, encara que no tenguin símptomes

A més, l'app permet explorar diàriament el possible contacte amb casos confirmats i la convivència amb persones simptomàtiques. D'aquesta manera, s'ofereixen orientacions a familiars sobre amb quins altres serveis poden contactar en funció de les seves circumstàncies.

Atès que la facilitat per a utilitzar les eines tecnològiques és major en persones joves, però el la Covid-19 deriva en quadres més greus en persones majors, també un familiar o cuidador també pot informar sobre la situació d'un malalt, sempre que compti amb la seva autorització.

Les autoritats sanitàries recomanen als usuaris realitzar una avaluació cada 12 hores, i en qualsevol moment en el qual el ciutadà noti que els seus símptomes, en cas de presentar-los, s'han agreujat. També es recomana que la ciutadania en general es realitzi aquest seguiment, encara que no presenti símptomes. Això ajudarà a conèixer el patró de contactes i el desenvolupament de nous símptomes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.