Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern eludeix detallar l'esborrany de propostes de desconfinament

38641

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha eludit donar detalls de l'esborrany de propostes de desconfinament que es va lliurar aquest passat dilluns al Govern espanyol fins que les mesures no estiguin aprovades.

Segons ha indicat Arranz durant una roda de premsa telemàtica aquest dimarts, «encara no s'ha rebut una contestació» i ha assegurat que «es comunicarà en el moment en el qual es tenguin preses aquestes decisions i es tengui molt clar com es farà».

En aquest sentit, ha explicat que diferents experts han estat treballant en l'elaboració d'aquest esborrany que la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat en la seva compareixença en el Parlament balear que ha estat lliurat. Aquest inclou mesures de com podria ser el desconfinament a les Illes.

«Hem fet els deures que creim que s'han de fer perquè el Govern valori», ha indicat el portaveu sanitari. Arranz ha indicat que s'han fet arribar a l'Executiu espanyol «tant les particularitats de tipus geogràfic com de la situació de l'epidèmia a les Illes» perquè es tinguin en compte per a la gestió del desconfinament.

Respecte a l'esborrany, la consellera Gómez ha manifestat, durant la seva compareixença en el Parlament aquest dimarts, que les Balears «seguirà les indicacions» que es marquin des del Ministeri, i en què «no es poden relaxar les mesures de confinament» encara. «Som la Comunitat que abans ha lliurat el treball», ha destacat. Gómez ha recordat que existeixen dos grups de treball en l'àmbit autonòmic, un interdepartamental impulsat des de la Presidència i un altre de caràcter sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.