Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal proposa ampliar al Senat la comissió per la reconstrucció econòmica i social

38677
El senador de designació autonòmica Vicenç Vidal (MÉS) ha proposat, a través del grup Esquerra Confederal – del qual forma part conjuntament amb Compromís, Adelante Andalucía, Catalunya en Comú, Geroa Bai i Más Madrid- al Govern espanyol i als portaveus dels diferents partits que la recentment anunciada Comissió per a la Reconstrucció Econòmica i Social d'Espanya s'ampliï al Senat i als agents socials, cívics, sindicals, empresarials i culturals.
Segons Vidal, «la importància d'una comissió d'aquesta magnitud necessita que la seva composició reflecteixi les màximes quotes de pluralitat i diversitat d'opinions, visions i realitats territorials». En aquest sentit, ha apuntat que «el Senat és una cambra històricament amb vocació territorial i representa partits polítics, regions o nacions que, com en el cas de les Illes Balears, no tenen veu i vot al Congrés».
Per tant, «el fet que els membres del Senat puguem participar de la Comissió, ampliant-ho a agents socials, cívics, sindicals, empresarials i culturals, garanteix que la radiografia de l'Estat Espanyol que es faci per aportar solucions sigui la més precisa i acotada possible».
Vidal ha recordat, també, que el vicepresident-segon Pablo Iglesias va mencionar aquest passat dimarts, al ple del Senat «la suposada vocació federal i oberta a la societat civil de l'acord que la comissió per la reconstrucció vol teixir i que, per tant, cal que passi de les paraules als fets obrint la comissió al Senat i als agents socials, culturals i econòmics. Fent-la realment plural».

La carta dirigida a la presidència del Govern espanyol, als líders de totes les forces polítiques i a les presidències del Congrés i el Senat recorda que «l'ampliació de la comissió de reconstrucció portarà més rigor i realisme a la funció que té encomanda: refer socialment i econòmicament els pobles de l'Estat espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.