Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern comprarà excedents agroalimentaris per a donar-lo a persones amb necessitats

38749

El Consell de Govern ha acordat aquest divendres que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació i la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports adquireixin l'excedent de productes del sector primari de les Balears per a distribuir-lo a famílies o persones amb necessitats.

Així ho ha assegurat aquest divendres la portaveu del Govern, Pilar Costa, en la roda de premsa telemàtica posterior a la celebració del Consell de Govern. Costa ha explicat, a més, que els productes frescos es lliuraran a les famílies amb dificultats econòmiques, les associacions i les entitats sense ànim de lucre indicades per la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports. En aquest sentit, ha precisat que és competència d'aquesta conselleria l'atenció i el suport a persones amb dependència, a persones amb discapacitat, a persones de la tercera edat i a altres col·lectius en situació de risc o de necessitat social.

L'acord aprovat pel Consell de Govern és el marc jurídic d'actuació per a poder desenvolupar la compra pública d'aliments «d'una manera àgil». A partir d'aquest mecanisme, les quantitats s'aniran determinant en funció de les necessitats. Costa ha precisat que les gestions i decisions sobre la compra d'aquests excedents s'adoptaran des de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, dependent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. L'execució es farà a través de contractes amb l'empresa pública Tragsa.

La portaveu ha assegurat que el sector de l'hortalissa i la fruita, i el sector lacti són «els que tenen més excedents». «Es comprarà producte a productors, cooperatives i societats agràries de transformació. En el cas de la llet, es comprarà a indústries agroalimentàries», ha dit. El Govern persegueix dos objectius clars. D'una banda, preservar l'activitat del sector primari, afavorint la comercialització dels seus productes, i, d'altra banda, és una mesura per a mitigar l'impacte econòmic i social en la població de les Illes generat per la pandèmia actual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.