Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern assumeix el copagament de les places dels dependents en centres de dia durant el confinament

38775
El Govern assumeix el copagament de les places dels dependents en centres de dia durant el confinament. | dBalears/Arxiu

La conselleria d'Afers Socials assumeix el copagament que abonen els dependents per la seva plaça en un centre de dia municipal mentre duri l'Estat d'Alarma que manté aquests centres tancats.

A la vegada, segons ha fet públic aquest dissabte el Govern, la conselleria signarà un conveni amb els 32 ajuntaments on la conselleria té places d'estades diürnes concertades perquè segueixin reben l'assignació prevista en el conveni base a canvi de mantenir un servei alternatiu amb les persones amb dependència. És a dir, els municipis rebran la totalitat del cost de les places de dependència dels centres de dia, ja que la conselleria seguirà abonant la seva part i es fa càrrec del copagament de l'usuari.

507 persones es veuran beneficiades per aquesta mesura, el cost de la qual assumirà la conselleria d'Afers Socials i Esports per un import total de 104.000 euros mensuals. El copagament mitjà que abonen és d'11,31 euros al dia. L'aportació màxima d'aquests dependents és de 26,42 euros al dia i el mínim és zero.

A l'addenda dels convenis bilaterals amb els ajuntaments, s'especifica que se signa per establir el finançament de les places en aquest període de confinament i per regular la prestació substitutòria que els ajuntaments donen a aquest col·lectiu que segueix necessitant una atenció especial.

És per això que, en el document, els ajuntaments es comprometen a realitzar un seguiment telefònic i presencial de les persones beneficiàries del servei d'estades diürnes a l'objecte de comprovar el seu estat i les seves necessitats. A més, es proporcionarà el menjar a domicili a tots els usuaris que ho necessiten.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.