Setmanari d'informació local - 138 anys

Hotelers de les Pitiüses critiquen que la desescalada «no s'ajusta» a la realitat

38901

La Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera ha afirmat aquest dijous que l'obertura d'establiments d'allotjament «és impossible» amb l'aeroport tancat, sense existir protocols sanitaris o sense resoldre's l'ampliació d'expedients de regulació temporals d'ocupació.

A més, creuen que aquesta obertura tampoc serà possible sense mesures financeres de suport a les empreses del sector turístic balear, segons han considerat. La patronal ha afirmat que la desescalada «no s'ajusta» a la realitat del sector o de la societat d'Eivissa i Formentera i els ha causat una «enorme decepció».

També han considerat que el Govern espanyol desconeix l'activitat turística i empresarial de les Illes i han lamentat que seran els últims a recuperar-se a causa del «monocultiu turístic i dependència de trànsits aeris internacionals». «El pla anunciat no resol com procedir a l'obertura dels establiments d'allotjament i les condicions en les quals es planteja ho fa inviable. En tots els llocs serà difícil», han destacat, assegurant que les Balears serà el territori «més afectat» de l'Estat espanyol per aquesta situació.

També han opinat que l'aposta per captar mercat local i espanyol és per als hotelers pitiüsos «un brindis al sol per no tenir l'accés terrestre que té la península». Segons han afegit, el primer ara és garantir la supervivència de les empreses perquè puguin generar activitat i ocupació, tan aviat com sigui possible, en funció de les condicions sanitàries i de mercat. Per a això, «és essencial» que les empreses del sector turístic puguin estendre els beneficis aplicables durant el període de força major més enllà del dia en què s'aixequi l'estat d'alarma.

També han demanat que les bonificacions de la Seguretat Social s'estenguin fins que es recuperi l'activitat i, en qualsevol cas, mentre existeixin restriccions aeroportuàries. La Federació també ha considerat que el Govern espanyol havia d'haver anunciat ja les mesures de pròrroga als ERTOs tramitats perquè està creant «molta incertesa», afirmant a més que segueix sense estar garantida la protecció a les empreses.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.