Setmanari d'informació local - 138 anys

Associacions turístiques de Pimem veuen «poc realistes» les mesures per a la desescalada

38909

Les associacions de Pimem vinculades al sector del turisme han valorat aquest dijous les mesures que el Govern espanyol vol dur a terme per a descongelar l'economia i el món empresarial i han assenyalat que «no són realistes i no s'ajusten a les necessitats» dels empresaris ni al seu sector.

L'Associació de Petits Hotels, Habtur, l'Associació d'Agències de Viatges de Pimem i l'associació de rent a car de les Balears (Aevab) han donat les seves primeres valoracions sobre la fi del confinament i el pla de la desescalada anunciat pel president del Govern, Pedro Sánchez.

D'acord amb aquestes associacions, el sector turístic representa a Balears més del 40% de l'ocupació i del PIB de la comunitat i, és per això, que després d'aquesta crisi sanitària l'estat del sector turístic preocupa els empresaris de les illes.

«Sense un pla específic de seguretat i sanitat, i un calendari de reactivació consensuat amb els empresaris del sector, les fases i l'obertura proposada pel Govern per als hotels no serveixen», ha assegurat president d'Associació de Petits Hotels, Juan Manuel Ordinas, qui ha afegit que l'obertura en els pròxims dies dels hotels és «paper banyat».

En el mateix sentit s'ha pronunciat la gerent de Habtur, Maria Gibert, que ha considerat «absurd» obrir els habitatges turístics «sense un protocol sanitari» i sense els ports i aeroports oberts. «El percentatge més gran de clients provenen de les entrades naturals a les illes, sense aquestes operatives no podem realitzar cap obertura», ha indicat.

«Avui dia, el turisme nacional ocupa el 10% dels llits disponibles. Amb aquesta crisi econòmica que ens arriba, no es pot pensar que així salvarem la temporada», ha assegurat Ordinas respecte a l'obertura al turisme nacional.

Per part seva, el representant de les Agències de Viatges de Pimem, Guillermo Giordano, ha assegurat que la possibilitat que el turista nacional pugui arribar a Balears a partir de juliol «tranquil·litza al sector, però tampoc molt». Això es deu al fet que han indicat que un gran nombre d'empreses s'acosten a «la fallida tècnica». «Necessitam ingressar, encara que sigui una part dels viatges planificats aquesta temporada si volem aguantar un any més», han assenyalat.

Des de les associacions de Pimem han recordat que, donada la crisi de la COVID-19, la majoria dels viatges de fi de curs que estaven pràcticament pagats s'estan anul·lant. «La meitat dels clients han optat per un bo per a canviar l'any 2021, però per als quals vendran enguany a partir de juliol, haurem de repensar la seva experiència i adaptar-la als protocols sanitaris», ha explicat Giordano.

Així mateix, en el cas dels lloguers de cotxe, el president de l'associació de rent a car de les Balears (Aevab), Ramón Reus, ha assegurat que moltes de les empreses «no obriran» si els hotels es troben sense reserves i si els ports i aeroports no estan oberts. «Com durem a terme el nostre treball si els principals canals d'entrada i sortida de l'illa estan tancats. Sense clients, no hi ha treball», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.