Setmanari d'informació local - 138 anys

Negueruela apel·la al diàleg social i demana «evitar els errors del passat»

38927

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres una declaració institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Treball, en la qual ha apel·lat al diàleg social i ha demanat «evitar els errors del passat», en un primer de maig atípic marcat pel coronavirus.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha informat de l'aprovació d'aquest text durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on ha insistit que «aquesta crisi no la poden pagar els de sempre».

L'Executiu autonòmic ha demanat «evitar els errors del passat, amb la consegüent precarització que varen comportar determinades mesures, i avançar cap a una major qualitat en l'ocupació, que s'ha demostrat beneficiosa per a tots».

En la declaració aprovada, el Govern destaca el diàleg social com a eina per a «avançar en la recuperació de drets i créixer de forma més competitiva». En el context actual, marcat per les mesures per a frenar la pandèmia, el Govern ha remarcat la necessitat de realitzar «nous esforços» i ha augurat que es qüestionaran «les maneres d'entendre el treball i les relacions laborals entre les persones treballadores i les empreses».

Així mateix, subratlla que la seguretat i la salut laboral «han de tenir, forçosament, un paper rellevant en aquest nou escenari», amb nous elements com «el distanciament social, el teletreball, la utilització d'elements de protecció individual i mesures col·lectives».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.