Setmanari d'informació local - 138 anys

Estableixen un protocol per als propietaris d'embarcacions «amb l'objectiu d'evitar riscos ambientals»

39057

La Delegació del Govern espanyol a les Balears, l'Autoritat Portuària de Balears (APB) i Ports de Balears (Ports IB) han consensuat un protocol d'accés controlat dels propietaris d'embarcacions d'esbarjo per a comprovacions de seguretat i manteniment, «amb l'objectiu d'evitar riscos ambientals per possibles abocaments, enfonsaments o altres incidents ocasionats per la falta d'ús».

Segons el protocol acordat, li correspon a cada instal·lació nàutic-esportiva i al cap de port establir un «procediment específic» per a controlar les entrades dels particulars sobre la base d'un mínim d'aspectes d'obligat compliment.

Segons han explicat, les autoritzacions d'accés es donaran conforme a un sistema de cita prèvia i serà obligació del gestor complir i fer complir les mesures de protecció i prevenció enfront de la Covid-19 i evitar aglomeracions en els molls. Segons les instruccions només podrà accedir una persona a l'embarcació, sigui propietària o autoritzada, durant una hora del dia i una vegada per setmana i l'objecte de la visita és només per a comprovar l'estat de l'embarcació.

En cas que es precisés alguna intervenció d'urgència per avaria detectada, la reparació haurà d'encarregar-se una empresa de reparació i manteniment d'embarcacions.

A més, en la fase 0 de la desescalada, han afegit, només es permetrà l'accés a aquells propietaris o autoritzats que resideixin en el mateix municipi on se situa el port en el qual es troba amarrada la seva embarcació. En el cas de Formentera, ja en fase 1, les mesures que s'apliquen són les mateixes. Posteriorment, quan el port estigui situat en una illa que es trobi en fase 2 es permetrà també als propietaris o autoritzats d'embarcacions residents en municipis de la mateixa illa on està el port.

En cap cas es permetrà la sortida de l'embarcació del seu amarrament per a navegar, incloent-hi les aigües de la mateixa instal·lació portuària. En el cas de les instal·lacions gestionades directament per l'APB, el procediment i criteris per a la tramitació de l'autorització excepcional d'accés per part dels propietaris estableix que serà l'armador de l'embarcació qui realitzarà la petició d'accés a través del correu electrònic prestaciondeservicios@portsdebalears.com.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.