Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana més participació del Govern en el pla de reactivació econòmica estatal

39079

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha demanat aquest dimecres al Govern espanyol «mesures serioses i no lleis que només aprofiten per lluir». Ho ha dit durant la comissió d'Hisenda del Parlament, on la formació ecosobiranista ha aconseguit aprovar una esmena per a reclamar a l'Estat coordinar amb els governs autonòmics els plans de reactivació econòmica que s'hauran de posar en marxa per a front a la crisi derivada de la Covid-19.

Segons Campomar, «no volem una còpia del pla E d'en Zapatero de resultats qüestionables, per no dir inexistents, en millora de l'ocupació estable, la competitivitat i la productivitat». En aquest sentit, la diputada ha assegurat que «no volem inversió a qualsevol preu, ni un pla d'obra pública nua i crua, ni un pla només enfocat a la construcció, el ciment i l'asfalt. Volem inversions que de veres s'enfoquin cap a una economia sostenible i una major diversificació del model econòmic». Per això, l'esmena i incorporada a la PNL que avui s'ha aprovat amb el suport de MÉS, reclama a l'Estat impulsar un gran pla d'inversió pública «però de forma coordinada i consensuada amb cada comunitat autònoma i d'acord amb les seves singularitats, el qual a les Illes Balears ha de prioritzar mesures per a la diversificació del model econòmic».

Precisament, Campomar ha recordat que per a sortir de la crisi del 2008 el turisme va ser un factor positiu, «però no podem tornar a caure amb la nefasta gestió pública que va deixar enrere tanta gent i que ha augmentat l'index de pobresa i desigualtat». En aquest sentit, ha manifestat que «no es pot ajornar el trànsit cap a un model econòmic més diversificat i sostenible per a les generacions futures des del punt de vista local i també global com és l'economia social i circular, l'agenda verda , el coneixement i el producte i la indústria local».

Joana Aina Campomar ha conclòs assegurant que la reconstrucció o reactivació econòmica «no es pot basar només en plans pel turisme i la construcció; és el moment de plantejar plans i estratègies paral·leles al mateix nivell, coordinades i compatibles però amb no supeditades una a l'altra, de diversificació econòmica d'acord amb la recerca, la innovació, la formació, el sistema de cures, la transició energètica i el desenvolupament tecnològic i digital».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.