Setmanari d'informació local - 138 anys

Orgull Llonguet demana a Cort «més valentia» amb l'obertura de carrers per als vianants

L'Ajuntament de Palma obrirà 14 quilòmetres de carrers a partir d'aquest cap de setmana perquè els vianants puguin passejar, anar en bicicleta o fer esport i mantenir alhora la distància de seguretat necessària per a evitar contagis per coronavirus.

Així ho ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa telemàtica el batle de Palma, José Hila, qui ha detallat que la selecció de carrers s'ha fet «sobre la base dels punts on s'havia detectat una concurrència elevada de persones i també s'han prioritzat els barris altament poblats».

L'obertura tendrà lloc des d'aquest dissabte 9 de maig i durant els pròxims caps de setmana des de les 06.00 hores del dissabte i fins a les 23.00 hores del diumenge.

Després d'aquest anunci per part de Cort, són moltes les persones i entitats que han opinat al respecte. És el cas del col·lectiu Orgull Llonguet qui es mostra «agraït» per l'obertura de carrers però, «vistes les altres ciutats de l'Estat i del món, veim que queda una proposta molt fluixa i poc valenta». A més, han explicat que, al seu parer, «només són zones de passeig i en cap de setmana, per tant, únicament són zones d'oci, per no dir que un carrer en un barri com Pere Garau de 30.000 persones, ja sigui per només oci, ens pareix poc. Recordem que les distàncies per a les bicis són de 10 metres».

«La setmana que ve s'obrin els comerços, i la circulació de la vida normal comença, però l'espai per a vianants és el mateix que sempre i no es respectaran les distàncies, per no parlar que els trànsit rodat tornarà a ocupar el mateix gran espai de sempre. Volem més espais per a vianants a moltes més vies i tota la setmana», han remarcat.

A més, insten Cort a demostrar que Palma pot estar al nivell d'altres ciutats europees: «Creim que es pot fer molt més i ara és una gran oportunitat»

Zones previstes d'obertura de carrers a Palma

La Zona 1 (Front Marítim) abastarà 9,3 quilòmetres, en total s'habilita davant del front marítim una superfície per als vianants de 74.850 metres quadrats per a passejar.

La Zona 2 és la d'Avingudes amb 500 metres oberts a la ciutadania entre el túnel General Riera i Sant Miquel, la qual cosa suposa un total de 6.000 metres quadrats.

Així mateix, la Zona 3 de Ronda nord Son Rapinya comprèn 3,5 quilòmetres lineals que sumen una superfície habilitada de 30.008 metres quadrats.

D'altra banda, la Zona 4 és la de Pere Garau amb 290 metres que sumen 2.030 metres quadrats de superfície, mentre que la Zona 5 és la de Pare Bartomeu Pou (Bons Aires) amb 423 metres que sumen 2.961 metres quadrats de superfície.

Finalment, la Zona 6 Niceto Alcalá Zamora (Camp d'en Serralta-es Fortí) comptarà amb 314 metres que sumen 2.198 metres quadrats de superfície.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.