Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espera tenir «entre avui i demà» la resposta del Govern espanyol sobre l'entrada a la fase 1

39283

La portaveu del Govern Pilar Costa, ha assegurat que el Govern espera tenir «entre avui i demà» la resposta de l'Executiu espanyol sobre la petició perquè Mallorca, Menorca i Eivissa passin a la fase 1 a partir d'aquest dilluns.

Costa ho ha expressat aquest divendres minuts abans que la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, afirmés que serà finalment aquesta horabaixa quan es conegui aquesta informació, que avançarà el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

La portaveu de l'Executiu, en roda de premsa després d'avançar els acords del Consell de Govern, ha recalcat que «totes les illes estan preparades» per a passar a la següent fase. En aquest sentit, ha recordat que la petició per a Menorca i Eivissa es va fer amb anterioritat a la de Mallorca, però que les tres «estan en condicions per a entrar» en la següent fase de desconfinament.

Costa ha matisat que el fet de passar a la fase 1 no vol dir que es relaxin les mesures a Balears sobre els desplaçaments de persones entre illes. «La mobilitat, de moment, continuarà sent la mateixa perquè les restriccions seran les mateixes», ha dit.

De la mateixa manera, ha assenyalat que l'arribada de turistes a les Balears no és alguna cosa que depengui del Govern. «Ni tan sols del Govern espanyol», ha remarcat, per a després incidir en què es tracta d'un assumpte que comportarà un acord a nivell europeu sobre trànsit aeri.

Quant a l'obertura de platges per a prendre el sol o banyar-se, contemplada pel Govern espanyol en l'última fase de desescalada, Costa ha precisat que, actualment, l'Executiu treballarà en els possibles escenaris a mesura que es vagi passant de fases.

Per això, ha recordat que, avui dia, l'accés a les platges està permès només per a passejar i practicar esport. "Quan arribem a aquesta última fase es podran aclarir tots els dubtes, però hem de ser prudents a donar avanços perquè encara no està ni aprovada", ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.