Setmanari d'informació local - 138 anys

El Santuari de Lluc torna aquest dilluns a obrir les seves portes

39171
El Santuari de Lluc torna aquest dilluns a obrir les seves portes. | dBalears/Arxiu

El Santuari de Lluc, d'acord amb la primera fase de la desescalada, tornarà a obrir les seves portes als peregrins. Durant els darrers dos mesos i, com a fet històricament excepcional, el Santuari ha romàs tancat a la visita pública. Tot i així, destaca el prior, Marià Gastalver, «la pregària a la Mare de Déu de Lluc, patrona de Mallorca, ha estat constant. La comunitat de Lluc no ha abandonat aquesta pregària en nom del poble de Mallorca, i s'han multiplicat les iniciatives que a través de les xarxes han fet present el Santuari arreu».

Durant aquest temps de confinament l'Escolania ha enregistrat una peça musical des de les seves llars, els canals socials han estat el mitjà per arribar als feligresos, i s'ha posat en marxa la iniciativa 'Una salve per al món', que ha generat que desenes d'intèrprets fessin la seva aportació musical.

El prior afirma que «tot i el confinament, l'espiritualitat del Santuari ha arribat pertot com a missatge d'esperança i pregària. Una vegada més ha quedat palesa la devoció a la Mare de Déu, i el que significa Lluc en el cor dels mallorquins».

Els horaris d'obertura del Santuari seran de dilluns a divendres de 10 a 19 h. Durant aquesta primera setmana romandrà oberta la basílica i el forn. La resta de serveis s'anirà obrint progressivament. Les celebracions seran diàries a les 12:30 h, a més de dissabte a les 19:00 i diumenge a les 11 i a les 12:30 h.

Segons el prior, «l'obertura progressiva ens ha de permetre combinar la recuperació de la normalitat del Santuari amb la màxima seguretat cap als peregrins. Per això disposarem de serveis addicionals de neteja, posada a disposició dels visitants de gel hidroalcohòlic, necessitat de guardar la distància entre persones, i totes aquelles mesures que facin de Lluc un lloc segur per fruir de la natura i prendre alè després d'aquest tancament». En aquest sentit, Lluc convida «a tots els mallorquins i mallorquines a prendre l'alè de la natura i de l'Esperit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.