Setmanari d'informació local - 138 anys

Sospiten que la Conselleria ha extraviat milers d'expedients d'ERTO

39191

Tot i que el govern espanyol va anunciar la possibilitat de que les empreses es poguessin acollir a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), arran de l'Estat d'alarma decretat el 14 de març, la Conselleria de l'àrea de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern dirigida per Iago Negueruela, va reaccionar tard i malament.

El Govern no va activar la pàgina web per gestionar els ERTO fins el 26 de març, de manera que, entre el 15 i el 26 de març, s'han hagut de tramitar a través de la plataforma de l'Estat, anomenada 'Red Sara'.

Segons diversos gestors consultats pe dBalears, «la immensa majoria dels ERTO, els presentats fins dia 25, estan sense resoldre» i expliquen que «no tenim cap resolució, ni cap constància que s'hagin rebut els expedients» i afegeixen que «en altres comunitats els expedients es resolen en 24 hores» i, mentrestant, el SEPE gestiona els pagaments.

«La Conselleria diu que no troba els expedients entregats entre el 21 i el 25 de març», ens explica un graduat social que sospita que s'han extraviat milers d'expedients.

Vulneració de la llei de protecció de dades

El conseller Iago Negueruela ha culpat les empreses i els gestors de tramitar amb retard els ERTO, però aquests sospiten que s'han perdut molts dels expedients tramitats.

A més a més, davant l'allau d'expedients i la incapacitat de la conselleria per contestar totes les peticions, s'ha optat per publicar els ERTO aprovats al BOIB. És a dir que, qualsevol persona pot saber la relació d'empreses i d'autònoms que s'han acollit a un ERTO, cosa que, si més no en el cas de les dades dels autònoms, vulnera la llei de protecció de dades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.