Setmanari d'informació local - 138 anys

Estima s'Arenal: «Els veïns de s'Arenal no volem esser conillets d'Índies de la indústria turística»

En relació amb les diferents notícies sobre la intenció d'utilitzar la 'Platja de Palma' com a laboratori en el desenvolupament d'una experiència pilot a nivell internacional per a la reactivació del turisme internacional durant l'actual pandèmia, el col·lectiu veïnal Estima s'Arenal vol manifestar el següent:

«Els barris i pobles de s'Arenal són qualque cosa més que la marca turística «Platja de Palma». Aquest espai urbà no és un parc temàtic on la indústria turística desplega la seva activitat econòmica. És una zona on els usos turístics i residencials conviuen amb no pocs conflictes que les administracions duen anys sense voluntat de resoldre.

Crida l'atenció que ara, després d'anys d'abandonament per part de totes les administracions públiques i de la falta de compromís del govern de l'Estat per al desenvolupament del Pla de Reforma Integral, s'impulsi un projecte d'aquestes característiques sense que vagi acompanyat d'un pla estratègic per a l'adequació de la zona a la nova realitat que afrontam. Un pla amb compromisos d'inversió concrets que tengui presents les necessitats de renovació de l'espai públic i que proporcioni a més a més l'impuls necessari per a un vertader canvi de model que abordi problemes de fons ja presents abans de la crisi actual.

En tot cas, els barris i pobles de s'Arenal haurien de ser un laboratori de més abast. Un laboratori per a la construcció d'un model econòmic alternatiu que posi les persones en el centre i que no segueixi merament els criteris imposats per la indústria turística. Un lloc on s'abordin els reptes als quals s'enfronta un producte turístic de baix valor afegit en una economia ultraturistitzada, on s'experimentin solucions per a afrontar el canvi climàtic, la recuperació de l'ecosistema, el redisseny urbà amb criteris de sostenibilitat i on s'estableixin compromisos per a la millora de les condicions de vida i feina dels residents i treballadors.

Per tot això, els veïns dels barris i pobles de s'Arenal deim prou a esser tractats com a conillets d'Índies per part de la indústria turística en connivència amb les administracions públiques: volem decidir sobre la nostra salut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.