Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca proposa que els turistes puguin entrar a les Illes si presenten un test negatiu de la Covid-19

Més per Menorca ha proposat aquest dimarts al Govern que els turistes només puguin entrar a les Illes Balears si presenten un test negatiu de la Covid-19 fet, com a màxim, 7 dies abans del viatge, una iniciativa que s’ha aprovat a Còrsega i que està pendent del vist-i-plau del govern francès.

El diputat Josep Castells ha explicat la proposta durant la compareixença del conseller de mobilitat, Marc Pons, aquest dimarts al Parlament, i l’ha definida de «més eficaç sanitàriament i menys lesiva per a la mobilitat».

Castells ha recordat que ara mateix està en vigor una normativa estatal que estableix una quarentena de 14 dies per a qui arriba a les Illes procedent de fora de l’Estat espanyol. Una mesura que té «moltes debilitats», ha dit el diputat, ja que «poden venir persones infectades de dins l’Estat, la quarentena és mala de garantir i desmotiva els turistes». D’altra banda, ha explicat, el Govern ha establert un control sanitari per a la mobilitat entre illes que serà «insostenible a llarg termini, en el moment que augmenti la mobilitat», ja que consisteix a emplenar un formulari que s’ha de processar i fer un control de temperatura, la qual cosa endarrereix molt el flux de passatgers i «no és viable com s’ha vist amb els passatgers d’Eivissa-Formentera».

És per això que Més per Menorca se suma a la proposta que fa Còrsega, que comparteix amb les Illes Balears la insularitat, el gran volum turístic, la baixa incidència de la Covid-19, la facilitat per controlar ports i aeroports –el que fa possible mesures que serien insostenibles en territoris continentals– i el major risc per gestionar un rebrot de l’epidèmia. Tot plegat, ha afirmat Castells, «justificaria que, a nivell europeu, hi hagués un règim específic per als territoris insulars».

Es tracta d’una proposta «molt més viable que la quarantena de 14 dies», ha afegit el diputat de la formació ecosobiranista, qui ha insistit que el conseller ha d’explicar quin és el model que defensa el Govern per a garantir la mobilitat segura i quines gestions està fent a nivell estatal i europeu per aconseguir un règim específic de control d'accés als territoris insulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.