Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort suspèn l'impost d'ocupació de les terrasses fins a final d'any

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa de terrasses per a la suspensió del pagament entre el 14 de març (dia en què es va decretar l'estat d'alarma) i el 31 de desembre.

Cort ha precisat que el pagament està suspès mentre duri la mesura excepcional adoptada pel Govern espanyol i, per tant, amb aquest canvi no s'haurà d'abonar la taxa una vegada acabi l'estat d'alarma. La modificació s'elevarà al pròxim ple de maig per a la seva aprovació.

Des de l'Ajuntament de Palma han recordat que el primer paquet de mesures per a fer front a la crisi del coronavirus va incloure el retorn de la part proporcional de la taxa dels dies en què les terrasses no podien estar obertes. El segon paquet de mesures, destinat a la reactivació del teixit econòmic i productiu de Palma, va fer extensible aquesta mesura fins a finals de 2020. Suposa un minvament d'ingressos d'1,7 milions d'euros.

El Departament Tributari de l'Àrea d'Hisenda, Innovació i Funció Pública va començar a retornar la part proporcional de la taxa d'ocupació de la via pública cobrada i que correspon als dies en què no havien pogut obrir les terrasses a causa de l'aplicació de l'estat d'alarma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.