Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca retalla el 48% del pressupost de Cultura i un 30% de Política Lingüística

En la sessió ordinària celebrada avui al Consell de Mallorca, el ple de la institució ha aprovat una modificació de crèdit del pressupost de 2020 per destinar-lo al pla de reactivació social i econòmica de Mallorca de la institució.

Es tracta d’una modificació que permetrà al Consell destinar un total de 16,8 milions d’euros a dotar mesures incloses al pla 'Mallorca Reacciona' per a l’estimulació de sectors productius, ajuntaments, i atenció a la ciutadania per redreçar els efectes socials i econòmics de la crisi derivada de la COVID-19.

Com sempre, una bona part d'aquest doblers es retallen de les inversions previstes en l'àmbit de la cultura.

Concretament, la retallada a l’àrea de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística és de gairebé la meitat (un 48%) del seu pressupost: 6,5 milions d'euros d'un total de 13,7 milions d'euros que tenia prevists.

Pel que fa a la partida de Política Lingüística, molt minsa ja de per si, que comptava amb 1,7 milions d'euros, la tisorada de la presidenta Catalina Cladera ha estat de mig milió d'euros, gairebé un 30% del pressupost.

«No és una retallada»

Fonts de l’àrea de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, consultades per dBalears han negat que es tracti d'una retallada: «no és una retallada. Són partides antigues que s'arrossegaven i que de moment no s'executaran» i han afegit que gairebé la meitat dels doblers que no es destinaran a cultura «són 3 milions d'euros destinats a una intervenció de Miquel Barceló a l’església del monestir de Bellpuig que per ara no se farà».

«Més que d'una retallada es tracta de polir el pressupost. Del bessó del pressupost de 2020 gairebé no se modifica res. A més a més, se mantenen la majoria d'ajudes nominatives», han assenyalat les mateixes fonts.

Des del Consell també han destacat que aquest dimecres es varen presentar «els ajuts per a pimes culturals, dotats amb 500.000 euros» i que el «Teatre Principal farà 23 produccions o coproduccions amb teatres de la part forana per ajudar el sector i hem ampliat el termini del CACIM perquè els ajuntaments puguin reprogramar activitats cultural».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.