Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orquestra Simfònica reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts

L'Orquestra Simfònica de les Balears reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts, que se celebraran entre finals de maig i setembre de 2020 en totes les illes sota el nom de #SonemPerTu.

Segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, la Simfònica torna als escenaris amb concerts de petit format de grups de corda, vent i percussió i un repertori variat que va des de la música barroca a estils contemporanis amb obres heterogènies i per a tots els públics.

D'acord amb la Conselleria, «és la primera orquestra d'Espanya que reprèn la seva activitat» i comença amb concerts a l'Església de Sant Miquel (Campanet), el Claustre de Sant Domingo (Pollença) i a la plaça Alexandre Ballester (sa Pobla) el divendres 29, el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig, respectivament. Els músics interpretaran obres de W.A. Mozart, A. Vivaldi, J. Brahms, A. Piazzolla i Paquito de Rivera, entre altres.

Mesures de seguretat sanitària

L'aforament, seguint les instruccions sanitàries derivades de la COVID-19, serà de 100 persones a sa Pobla i Pollença, i de 50 a Campanet. Els concerts seran gratuïts a excepció del de sa Pobla que tendrà un cost de 3 euros i la recaptació es destinarà a l'associació 'Pa i Mel'.

Així mateix, les entrades als espais del concert estaran senyalitzades i l'organització proveirà de gel hidroalcohòlic als assistents, mentre que l'ús de màscara i guants serà obligatori. També se seguiran els protocols de distància establerts per senyals en el sòl i la col·locació del públic dependrà de l'aforament permès en cada fase i de la superfície del recinte. D'altra banda, no es permetrà l'accés del públic general en la zona d'escenari i es limitaran les publicacions lliurades en els concerts, com a programes de mà o publicitat en general per a reduir el contacte.

La Conselleria ha recordat que durant el confinament la Simfònica ha continuat connectada amb el seu públic telemàticament, amb vídeos individuals i grupals i conferències amb els seus abonats. 'Sonem per tu' és un projecte que inclou activitats en el mitjà escènic, educatiu i social, així com iniciatives per a arribar a nous públics i tota mena de col·lectius i programacions adaptades per a tots.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.