Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern defensa la creació d'un fons per fer front a l'efecte de la COVID-19 en l'àmbit universitari

La secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha reivindicat aquest dimecres la necessitat que el Ministeri d'Universitats aprovi un fons específic per a fer front a l'efecte de la COVID-19 en l'àmbit universitari.

Aquesta petició s'ha fet durant la Conferència General de Política Universitària, celebrada per videoconferència aquest dimecres. A la reunió entre el Ministeri d'Universitats i les comunitats autònomes ha assistit també el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons.

Segons ha indicat la Conselleria d'Educació, aquest fons serviria per a transitar cap a la digitalització de la universitat, formar i preparar a la comunitat universitària en noves tecnologies i oferir més recursos digitals per a impartir la docència. També contemplaria l'adaptació d'espais per a complir amb la distància física o altres mesures per a garantir la salut de la comunitat universitària.

La situació específica de les Balears

Des de la Conselleria han recordat que es tracta d'una proposta que ja va ser feta pel conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, en l'anterior reunió de la Conferència. Es pretén que es tengui en compte la situació específica de les Balears, ja que «serà un dels territoris més afectats econòmicament per aquesta pandèmia».

El ministre espanyol d'Universitats, Manuel Castells, ha informat que s'està treballant en aquesta qüestió a través de fons destinats a plans de digitalització o formació del professorat. Així mateix, ha indicat que es disposarà de fons europeus i des del Govern s'ha demanat que aquesta partida sigui per a universitats.

Durant la reunió s'ha acceptat establir un termini de tres anys per a baixar les taxes de les primeres matrícules fins al nivell del curs 2011-2012. Les Balears era un dels territoris que havia demanat disposar d'aquest període. Finalment, també s'ha fet referència a la reorientació de la política de beques per a fer possible que vagin més en funció de la renda i no tant de l'expedient acadèmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.