Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana al Govern que destini els ajuts de les competicions no celebrades al teixit associatiu esportiu

39891

Més per Menorca ha registrat aquest dimecres una Proposició no de Llei al Parlament (PNL) mitjançant la qual demana al Govern que destini al teixit associatiu esportiu els ajuts de les competicions que no s’han celebrat a causa de la Covid-19.

En concret, insten el Govern a dirgir els doblers que estaven prevists per al Programa Interilles de Desplaçaments a competicions a «donar suport al teixit associatiu esportiu de les Illes Balears».

També volen que els doblers prevists per al programa de les Finals Balears de l’Esport en Edat Escolar vagin a parar «als clubs esportius que tenen categories en edat escolar».

I finalment, que la Fundació per l’Esport Balear destini tot el que no gastarà en el patrocini d’esdeveniments esportius cancel·lats a donar suport a clubs i empreses amb l’objectiu «de finançar despeses que han tengut igualment, tot i haver-se suspès els esdeveniments».

La crisi sanitària provocada per la Covid-19, argumenta Més per Menorca, «tendrà conseqüències per a la salut i un dels sectors de la societat que es veurà més afectat serà la infància i joventut». Per tant, diuen, «seran fonamentals els papers de l’administració pública,del teixit associatiu i també del sector privat que comparteixen una eina clau, i el foment dels hàbits saludables entre els infants i els joves, especialment la promoció de l’activitat física i esportiva».

La diputada Patrícia Font ha explica que, des de Més per Menorca, volen mostrar el seu suport a la reivindicació que fa la Unió de Federacions d’un 'Pla Marshall' per al sector. «Creim que el paper del teixit esportiu és fonamental en la societat, i especialment en aquesta crisi», ha recalcat.

La PNL també inclou un punt on es demana al Govern espanyol que redueixi al 4% l’IVA dels serveis esportius o que reguli el ‘pocket money’ per als voluntaris del món de l’esport que cobren menys de 450 euros i que ara es veuen obligats a donar-se d’alta a la seguretat social i a pagar IRPF.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.