Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana eliminar la limitació de la durada màxima dels ERTO

Isaac Buj - Europa Press

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament ha acordat aquest dijous sol·licitar que s'aixequi la limitació de la durada màxima dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) adoptats a causa de l'estat d'alarma, de manera que les empreses «puguin adaptar el retorn dels treballadors en funció de la represa de l'activitat».

Es tracta d'una Proposició no de Llei (PNL) presentada per Ciudadanos i defensada pel seu portaveu, Marc Pérez-Ribas, que s'ha aprovat per unanimitat després de retirar alguns punts.

«Necessitarem molts mesos per poder reincorporar tots els treballadors», ha subratllat Pérez-Ribas, que ha remarcat que «l'objectiu ha de ser arribar a la temporada 2021 amb liquiditat». Per això, des Ciudadanos consideren que eliminar la limitació dels ERTO, marcada pel 30 de juny, «és vital per a la recuperació econòmica».

En virtut del text aprovat, també es demana al Govern espanyol que bonifiqui la totalitat de la cotització empresarial a la Seguretat Social a tots els ERTO per causes econòmiques, tècniques organitzatives i de producció; i que ampliï la moratòria fiscal a les cotitzacions a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.