Setmanari d'informació local - 138 anys

La Justícia avala el tancament del compte de Twitter d'un candidat de Vox d'Eivissa al Senat que va vincular pederàstia i homosexualitat

L'Audiència Provincial de les Balears ha desestimat la demanda del candidat de Vox al Senat per Eivissa contra Twitter, José Luis Sánchez Saliquet. Aquest exigia a Twitter una indemnització de 8.000 euros pel tancament del seu compte arran d'un missatge en el qual vinculava la pederàstia a l'homosexualitat.

El demandant, José Luis Sánchez Saliquet, va ser candidat de Vox al Senat per Eivissa i Formentera en les eleccions d'abril. Al·legava que Twitter havia incomplert el contracte i vulnerat el seu dret a la llibertat d'expressió en suspendre el seu compte (@verdadesofenden), i reclamava una indemnització en concepte de danys morals.

El Jutjat de Primera Instància número 3 d'Eivissa va desestimar la demanda contra Twitter i Sánchez va recórrer davant l'Audiència, que ha confirmat la sentència anterior rebutjant les seves pretensions.

Segons recull la sentència, els tweets objecte del plet eren dos. El primer, del 4 de juny de 2017, va suposar una sanció temporal. En ell, Sánchez Saliquet contestava a altres usuaris en una conversa amb el següent missatge: «Repeteixo. TERRORISTA. Israel es defensa. Si vostè envia la seva filla de 14 anys a assassinar-me, la mato !! Ho pilles??».

En el segon missatge, que va provocar la suspensió definitiva, el de Vox contestava a un altre usuari instant-lo a publicar, que «el 67% dels casos de pederàstia els cometen homosexuals».

Acusacions greus
El jutge d'instància no va compartir els seus arguments i ha considerat que el missatge constituïa «una incitació a l'odi sense justificació o suport algun enfront d'un col·lectiu concret, en abocar acusacions greus i perjudicials que humilien o calumnien el col·lectiu en qüestió, qüestió aquesta intolerable per a un ordenament jurídic i una societat basada en el respecte a la dignitat i la llibertat de les persones».

Segons la Sala, el tweet «fomenta clarament la intolerància, rebuig i odi cap a aquest grup de persones per part d'altres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.