Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal reclama a Montero les mesures del Govern espanyol davant «la possible pèrdua d'un 30% del PIB» a les Balears

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha reclamat aquest dijous, durant la Comissió de Finances del Senat, a la ministra espanyola d'Hisenda, María Jesús Montero, quines mesures pensa prendre l'Estat davant «la possible pèrdua d'un 30% del PIB I un 30% d'atur» a les Balears a conseqüència de la pandèmia.

Vidal ha defensat que els pilars de l'estat del benestar que les Balears necessiten «han de basar-se en la triada Règim Especial de les Balears, model de finançament just i fiscalitat equitativa». A més, ha recordat que «a les Balears hi ha un consens amplíssim en què ja n'hi ha prou de promeses mai complertes respecte al finançament».

Pel que fa al REB, Vidal ha reivindicat que el Règim Especial «no és un capritx sinó una necessitat i que no s'entén que l'Estat reconegui la llunyania i un estatus especial per a Canàries, Ceuta I Melilla i no per a les Balears».

En aquest sentit, el senador autonòmic ha recordat a Montero fent un símil amb la situació a Balears «que no duraria unes hores si s'atrevís com a ministra a fixar un aranzel del 13% al consum en la comunitat de Madrid». L'ecosobiranista ha reclamat «l'aprovació de la part fiscal del REB, el fons d'insularitat i els costos del transport de béns».

També, ha insistit que, segons dades de 2017, les Balears són el segon territori en aportar recursos al sistema i la novena quant a recursos rebuts. Vidal ha aprofitat per a «defensar la sobirania municipal i la necessitat que els ajuntaments puguin administrar els seus doblers».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.