Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern amplia les connexions marítimes entre Eivissa i Formentera a partir de dilluns

El Govern amplia les connexions marítimes entre Eivissa i Formentera a partir de dilluns. | dBalears/Arxiu

La Direcció General de Transport Marítim i Aeri de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha aprovat una resolució autoritzant l'increment de les freqüències que connecten Eivissa i Formentera a partir del dilluns 1 de juny.

Actualment, les illes Pitiüses tenien 3 connexions diàries de trànsit de passatgers en cada sentit i 3 més amb vaixells de transport mixt de passatgers i mercaderies. Amb aquesta mesura les connexions totals s' ampliaran fins a 9 freqüències cada dia per cada trajecte. Cal recordar que en aquest moment, només es pot viatjar per causes justificades, com motius de treball, sanitaris, de retorn a la residència o per tenir cura d'algú.

El trànsit marítim entre Eivissa i Formentera va ser el primer que es va reduir a les Illes Balears en el context de les limitacions a la mobilitat de les persones durant la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. Un dia abans de l'aprovació de l'estat d'alarma, el Govern balear va aprovar dins el seu Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19 la restricció temporal de les freqüències entre ambdues illes, reduint-les a deu en cada sentit, tot garantint les freqüències de primera i darrera hora.

Posteriorment, amb l' OrdreTMA/247/2020 de 17 març, les connexions varen ser novament reduïdes, habilitant-se 3 connexions de passatgers en cada sentit. Amb posterioritat, la Direcció General de Transport Marítim i Aeri va aprovar una resolució el dia 12 de maig per la qual es permetia que els vaixells comercials que fins aquell moment duien únicament càrrega en els trajectes entre Eivissa i Formentera poguessin incorporar passatgers, així com els seus vehicles.

D'ençà que l'illa de Formentera entrà a la Fase II el passat 17 de maig, s'ha constatat un important augment dels passatgers en els ferris. Durant les setmanes prèvies al desconfinament, la mitja de passatgers va ser de 151. En passar a la fase 1, la mitjana augmentà fins als 196 diaris, però durant les dues setmanes que Formentera ha estat en fase 2 la mitja diària va créixer fins als 311 passatgers diaris.

Donat l'augment de la demanda, i que l'illa de Formentera avança cap a la fase III a partir de l'1 de juny, s'han mantingut contactes amb el Consell de Formentera, la patronal APEAM (Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes de Balears) i els representants de diferents navilieres per tal de donar una resposta normativa ràpida i consensuada.

Fruit d'aquestes conversacions, i amb l'objectiu d'acordar i concretar els serveis necessaris per possibilitar la circulació de persones i garantir l'adequat abastament de mercaderies a les illes, s'aprova aquesta nova resolució que possibilita el següent trànsit mixt:

De dilluns a dissabte:

EIVISSA-FORMENTERA

BALEÀRIA: 07:00 Nixe- 11:30 Nixe – 17:30 Nixe

TRASMAPI (excepte dissabte): 09:00 Castavi Jet – 13:30 Castavi Jet – 19:00 Castavi Jet

FORMENTERA-EIVISSA:

BALEÀRIA: 08:30 Nixe- 12:30 Nixe - 18:30 Nixe

TRASMAPI (excepte dissabte): 10:00 Castavi Jet – 15:30 Castavi Jet – 20:00 Castavi Jet

Dissabtes, diumenges i festius:

EIVISSA-FORMENTERA

BALEÀRIA (diumenges i festius): 09:00 Nixe - 11:00 Nixe - 17:30 Nixe

TRASMAPI (dissabtes i festius): 09:30 Castavi Jet – 12:00 Castavi Jet – 19:00 Castavi Jet

FORMENTERA-EIVISSA

BALEÀRIA (diumenges i festius): 10:00 Nixe- 12:30 Nixe - 18:30 Nixe

TRASMAPI (dissabtes, diumenges i festius): 10:30 Castavi Jet – 18:00 Castavi Jet – 20:00 Castavi Jet

El trànsit de passatgers en els vaixells exclusius de passatge romandrà igual que fins ara, operat per les mateixes navilieres i mantenint les freqüències diàries actuals:

Tràfic Eivissa - Formentera: 07.00 – 13:00 – 19:00

Tràfic Formentera – Eivissa: 09:00 – 15:00 – 21:00

Finalment, es permeten les rotacions necessàries als operadors amb bucs que transportin mercaderies sense passatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.