Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana a l'Estat que no aprovi cap «ecotaxa aèria» que afecti a territoris extrapeninsulars

La Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial del Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposta del PI amb la qual es demana al Govern que no aprovi cap «ecotaxa aèria» que afecti els territoris extrapeninsulars. Aquesta petició ha estat aprovada amb els vots a favor de PI, Cs, Vox, Unides Podem, PP i PSIB, el vot en contra de GxF i l'abstenció de MÉS per Mallorca.

El diputat del PI, Josep Melià, ha declarat que «la proposta d'aquesta ecotaxa aèria suposa la negació del fet insular». «Per als residents dels territoris extrapeninsulars no és una opció agafar l'avió, és una necessitat», ha avisat. Segons Melià, suggerir aquesta mesura «només demostra un total desconeixement de la realitat territorial espanyola i de la problemàtica existent amb la falta de connectivitat de les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla».

En virtut del text aprovat, el Parament també reclama a l'Estat que garanteixi la connectivitat d'aquests territoris, sigui amb la Península o entre ells mateixos, «sense cap nou sobrecost que encareixi encara més la comunicació». Finalment, demana fixar uns preus màxims de referència -tarifa plana- en els trajectes interilles o amb la Península. Aquest últim punt ha tingut el suport de MÉS i el vot en contra de Vox i Cs.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.