Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem considera «imprescindible» la creació de l'ERTO turístic

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) ha considerat «imprescindible» la posada en marxa d'una nova modalitat d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), l'esmentat per la federació en altres ocasions com ERTO turístic. Pimem ha definit aquest dimecres aquest tipus d'ERTO com «un nou model que tengués una prolongació en el temps més extensa, mínim fins a Setmana Santa del 2021».

Des de Pimem han assenyalat que el teixit empresarial dedicat al sector turístic requereix d'una nova modalitat d'ERTO turístic «amb un temps d'aplicació molt més durador que doni temps al sector a recuperar-se adequadament i mantenir alhora els llocs de treball». D'altra banda, el president de Pimem, Jordi Mora, ha assegurat que el possible pla de reactivació del sector turístic que pretén dur a terme el Govern és «una inversió important però totalment insuficient».

L'opinió de Mora, segons Pimem, es basa en el fet que, al maig, França va donar a conèixer que destinaria 18.000 milions entre ajudes directes, préstecs i exoneracions fiscals, per a garantir la subsistència de les empreses del sector turístic afectades per l'impacte del coronavirus. Per això, Mora ha afirmat que «la inversió del Govern comparativament és molt feble». «Amb la quantitat de regions vinculades al turisme, el suport estatal està sent mínim», ha remarcat, per a després afegir que sembla que «desconeixen absolutament la realitat i les necessitats del sector turístic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.