Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem en el Consell demana prioritzar «un escut contra la pobresa i l'exclusió social»

La portaveu d'Unides Podem en el Consell de Mallorca, Magdalena Gelabert, ha assegurat aquest dijous que «la prioritat absoluta del Consell ha de ser impedir la desescalada cap a l'exclusió social i posar en marxa un escut contra la pobresa».

El Consell ha presentat aquest dijous en una reunió el pla 'Mallorca Reacciona' a les entitats del tercer sector. En la trobada ha estat present Gelabert, juntament amb la presidenta del Consell, Catalina Cladera; el president de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Javier de Juan, i el vicepresident primer de l'IMAS, Jaume Tortella.

Després de la reunió, Gelabert, que també és la vicepresidenta segona de l'IMAS, ha assenyalat que «el treball col·laboratiu de totes les administracions i entitats resultarà clau per a fer un canvi de paradigma en la protecció dels drets socials de la nostra illa».

La portaveu d'Unides Podem en el Consell també ha agraït el treball «immensurable» que aquestes entitats realitzen diàriament a l'illa. «Les entitats del tercer sector palpen directament una realitat que molt sospitaven i que ara ha aflorat en tota la seva magnitud», ha assegurat.

Més de 90 milions per a la reactivació de l'Illa

El pla 'Mallorca Reacciona', que s'ha presentat a aquestes entitats aquest dijous, comptarà amb un finançament que podrà sobrepassar els 90 milions d'euros per a la reactivació econòmica i social de l'illa. «El Consell ha de ser valent i ha de prioritzar abans les ajudes als col·lectius en risc d'exclusió social», ha indicat la portaveu.

«Ens trobam davant una realitat, més dura, que ens obliga a treballar amb una nova mirada i dissenyar recursos inclusius a petita escala, més pròxims», ha explicat Gelabert. La portaveu ha assenyalat que «no es poden escatimar en recursos i cal ser capaços d'implicar no sols els ajuntaments, sinó a totes les administracions». «La lluita contra la pobresa i l'exclusió social ens portarà sens dubte cap a una model social més democràtic, més igualitari i més just», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.