Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca, Menorca i Eivissa passen a la fase 3 el pròxim dilluns

El Ministeri espanyol de Sanitat ha autoritzat l'entrada de Mallorca, Menorca i Eivissa a la fase 3 del pla de desescalada, en la qual ja es troba Formentera des de dilluns passat.

Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa del Consell de Ministres. Illa ha avançat que el dimarts el Consell aprovarà un decret amb més mesurades per a la 'nova normalitat', que aquest divendres a la tarda s'abordaran amb les CCAA.

El canvi a la fase 3 permetrà a Balears iniciar l'obertura de la mobilitat entre illes. Fins ara, els desplaçaments entre illes només es permetien per motius de treball, salut o cura d'una persona dependent. En el cas de Formentera, la mobilitat quedava exclosa a l'ésser l'única illa en fase 3. Com va explicar el diumenge la presidenta del Govern, Francina Armengol, l'obertura s'estendrà més tard a altres territoris europeus, però «garantint la màxima seguretat per a les persones».

Fins a aquest dijous, segons l'última actualització del Ministeri, a les Balears s'havien detectat 2.164 casos de coronavirus (COVID-19), 24 en l'última setmana. El Ministeri xifrava en 209 els morts a Balears per COVID-19, 17 menys que els que donava el dia anterior el Govern, a causa d'una revisió de les dades.

Canvis en la fase 3

Amb la fase 3 els ciutadans podran sortir al carrer sense atendre franges horàries, eliminades per a tots els col·lectius. A més, es permetran reunions de fins a 20 persones.

Quant al sector de l'hostaleria i restauració, podran obrir les seves terrasses al 75%; i se'ls permetrà obrir al públic per a consum en el local, excepte en locals de discoteca i bars d'oci nocturn, sempre que no se superi el 50% de l'aforament. Serà possible atendre en la barra sempre que es garanteixi una separació mínima entre clients.

En hotels i allotjaments turístics es permetrà l'obertura al públic de les zones comunes al 50% del seu aforament; s'amplia el màxim d'assistents a noces i vetlles; es permeten grups de fins a 20 persones en les visites a museus; cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i similars hauran de tenir butaques *reassignades i no superar el 50% de l'aforament màxim en cada sala; i podran reprendre's també les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil, entre altres mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.