Setmanari d'informació local - 138 anys

El Decret de Territori es debatrà i validarà aquest dimarts en el Parlament

40421

El Decret llei 9/2020, de protecció del territori es debatrà i, previsiblement validarà en el ple del Parlament, que se celebrarà el dimarts dia 16 de juny a les 09.00 hores.

La validació del decret de mesures de protecció de territori de Balears, és el segon punt de l'ordre del dia d'un ple en el qual el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, compareixerà per a informar sobre la política universitària davant la situació generada per la COVID-19.

El decret de territori, que restringeix la construcció en sòl rústic, a diferència d'altres decrets que ha impulsat el Govern durant la pandèmia, no compta amb el suport de l'oposició, que no obstant això no té majoria suficient per a derogar-lo.

L'oposició al Decret 9/2020

Ciudadanos, el grup parlamentari que va demanar la setmana passada que no es tramités en posar en dubte la seva legalitat, ha insistit, en roda de premsa aquest dilluns, en què la «urgència del decretazo no està justificada». Per aquest motiu votarà en contra de l'aprovació del Decret llei 9/2020 de Protecció del Territori.

Mentrestant, el president del PP i portaveu del grup, Biel Company, ha afirmat aquest dilluns que el Decret llei de Protecció del Territori «fa molt de mal» a 'Fora Vila'. Per això, ha reiterat el seu vot contrari al decret i el seu suport al fet que es tramiti com a projecte de llei.

Per part seva, la portaveu del PI, Lina Pons, ha afirmat, «El PI defensa aquestes Illes i el seu territori, però no veiem una urgència i opinem que es tracta d'un canvi de cromos perquè, aquesta vegada, MÉS per Menorca no es despengi i brindi el seu suport al Govern». En aquesta línia, ha anunciat que votaran en contra del decret i estar a favor que es tramiti com a projecte de llei.

El diputat de Vox Sergio Rodríguez també ha anunciat que la seva formació votarà en contra del decret de protecció del territori aquest dimarts en el ple del Parlament i ha acusat el Govern de voler «destruir la construcció després d'haver destruït el turisme» amb la seva gestió. Rodríguez ha anunciat, a més que proposaran que es tramiti com a projecte de llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.