Setmanari d'informació local - 138 anys

'El documental' del Canal 33 estrena 'Tot inclòs: danys i conseqüències del turisme a les nostres illes'

40429

«A partir de la dècada dels seixanta, les Illes Balears, especialment Mallorca i Eivissa, varen quedar enlluernades pel turisme. La indústria turística va començar a establir-s'hi amb força i es va rebre com la porta d'entrada a la modernitat, a la societat de consum i a la vida urbanita. Des de llavors, però, els canvis han estat tan ràpids i profunds que cal analitzar-los des d'un punt de vista crític que posi en qüestió els pros i els contres d'aquest sector», així presenten al Canal 33 el documental 'Tot inclòs: danys i conseqüències del turisme a les nostres illes' que es podrà veure aquest dijous a les 23 h.

La intenció del documental és trencar el discurs hegemònic sobre el turisme i tractar-ne els aspectes nocius, que habitualment no apareixen als mitjans de comunicació, especialment la seva insostenibilitat. Tots aspectes amb un denominador comú: el monocultiu turístic.

Per aconseguir aquest objectiu, el documental inclou entrevistes a personatges relacionats amb el sector turístic, el món acadèmic, el món de l'ecologisme i, també, a persones anònimes que, d'alguna manera o altra, veuen la seva vida afectada pel turisme.

'Tot inclòs: danys i conseqüències del turisme a les nostres illes' és un projecte del col·lectiu mallorquí Tot Inclòs, que va néixer d'una preocupació compartida per la deriva de creixement i insostenibilitat del sector turístic, iniciada a les Illes Balears fa mig segle i responsable de les principals agressions al territori.

El documental, dirigit per Pedro de Echave, va ser possible gràcies a una campanya de finançament amb micromecenatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.