Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Sonen 40 segons de català a Televisió Espanyola i denuncien la 'catalanització' de l'ens

Aquest dilluns s'han pogut escoltar 40 segons de català al canal 24 hores de TVE, però ha estat per equivocació.

Durant una connexió de la roda informativa del canal 24 hores de TVE, la presentadora de l'informatiu va donar pas a una crònica des de Premià de Mar i es va poder escoltar una crònica de 40 segons, feta en llengua catalana, per la periodista Begoña Fuentes, sobre les detencions de dos veïns de la localitat.

L''errada' ha estat denunciada per col·lectiu 'Plataforma TVE libre' com la demostració de que la «catalanització de RTVE, avança» i consideren que «el mínim és que la presentadora de l'estudi hauria d'haver demanat disculpes. Això no ha succeït mai, i passa perquè hi ha un excés de càrrecs catalans a RTVE» i afegeixen que el fet no és una casualitat perquè passa «després de que algun periòdic parlàs, amb raó, de canalització de RTVE».

Tot i aquestes declaracions de caire xenòfob, paradoxalment, el col·lectiu 'Plataforma TVE libre' es defineix com un grup de «Professionals de RTVE units contra el sectarisme i l'odi a RTVE» i afirmen que estan «compromesos amb el veritable servei públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.