Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca penja la bandera LGTBI+ en un balcó del Parlament

El portaveu de MÉS per a Mallorca en el Parlament, Miquel Ensenyat, ha penjat aquest dijous la bandera LGTBI+ en un dels balcons del despatx del grup parlamentari en la cambra balear.

D'acord amb la formació, Ensenyat ha defensat la seva col·locació després que el primer de juny el Tribunal Suprem espanyol prohibís l'exhibició de banderes no oficials en façanes dels edificis públics, segons una sentència sobre l'exhibició de la bandera tricolor canària a l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife de l'any 2016.

Aquesta sentència, segons Ensenyat, «fereix greument el dret a llibertat d'expressió i afecta greument la possibilitat de representar la diversitat dels ciutadans». D'acord amb el portaveu ecosobiranista, el Parlament ha penjat la bandera de l'arc de Sant Martí en dies assenyalats per a aquest col·lectiu, així com altres elements o pancartes que defensen i reivindiquen els drets de les persones en altres àmbits.

«Que el Tribunal Suprem hagi resolt una sentència així afecta directament la possibilitat de continuar mostrant símbols dels diferents col·lectius i sensibilitats de la nostra societat», ha afegit. En aquest sentit, Ensenyat ha defensat «el pluralisme que ha de representar el Parlament i la necessitat de continuar exhibint símbols en favor de drets i llibertats així com poder visibilitzar la discriminació que continuen sofrint alguns col·lectius».

Així mateix, ha recordat que dia 28 de juny és el Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, el qual ha indicat que és «una jornada de reivindicació de tots els drets que encara avui dia els són negats com a col·lectiu». «Una jornada que vol recordar cada any a totes aquelles persones que històricament han participat en la lluita necessària per a l'alliberament sexual i de gènere. Cap sentència farà que desistim de la nostra lluita en defensa en favor dels drets i llibertats de les persones», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.