Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 ret homenatge a les festes de Sant Joan aquest dissabte amb una programació especial

IB3 ret homenatge aquest dissabte a les festes de Sant Joan de Ciutadella amb l'emissió d'un reportatge, dos documentals i un concert, amb la festivitat com a fil conductor.

Segons ha explicat l'ens, es tracta d'una «nit temàtica» que començarà a les 21.30 hores amb l'emissió del reportatge del programa Zoom 'Sant Joan, toc de dol', els documentals 'Sant Joan, ahir i avui' i 'Carotes', i el concert homenatge al grup Traginada.

'Toc de dol' mostra l'aspecte més humà dels protagonistes del bienni: com ha afectat el coronavirus en la seva vida i a les seves il·lusions. És el cas de Borja Saura, de la saga Saura, que ha recuperat protagonisme en les festes gairebé tres dècades després de la crisi econòmica dels 90 que els va obligar a abandonar Menorca. Des de Mèxic el documental mostra la lluita de Juan Manuel Saura, el veterà de la família, que no ha descansat fins a aconseguir que el seu fill Borja tingués l'honor de presidir la festa.

El documental 'Sant Joan, ahir i avui' és un treball audiovisual de la productora Empàtic i que recull els set-cents anys d'història d'aquestes celebracions. El documental analitza l'origen de les festes i la seva evolució, descobrint èpoques complicades en les quals ha perillat fins i tot la seva celebració. Es tracta d'un repàs de la història més significativa d'aquestes celebracions d'origen religiós, militar i civil, que coincideix amb el solstici d'estiu.

'Carotes' retrata una petita part de la festa de Sant Joan que, a vegades, passa desapercebuda però que, per als autòctons, és sinònim de tot allò que significa Sant Joan: honor, lluita, amor, llàgrimes i alegria.

En aquest documental es mostra el que signifiquen les carotes en la vida de tots els que són part d'aquesta festa, l'esforç i sacrifici que hi ha darrere d'aquest esdeveniment inigualable. Finalment, s'emetrà el concert d'homenatge al grup Traginada que es va dur a terme el gener de 2019 en el Teatre Principal de Maó.

Durant més d'una hora i mitja, els espectadors podran gaudir de les 18 cançons tradicionals de Menorca que van formar part del repertori, interpretades per Cris Juanico, Anna Ferrer, Miquel Mariano, Maria Camps, Guiem Soldevila, Clara Gorrias i tres dels components de Traginada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.