Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana que s'elimini l'obligatorietat d'usar el castellà per a optar a premis

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han registrat una iniciativa parlamentària per a demanar al Govern espanyol que elimini l'obligatorietat d'usar el castellà en tesis doctorals o altres treballs acadèmics i científics per a optar a premis o ajuts. Com és el cas del premi promogut pel Ministeri d'Igualtat que aquest mitjà va publicar la setmana passada.

Segons ha explicat la diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar, l'objectiu de la Proposició No de Llei registrada pels ecosobiranistes és que el Parlament insti l'Executiu espanyol a regular de manera general les ajudes estatals per a tesis doctorals o premis a treballs de recerca i elimini l'obligatorietat d'estar escrits en castellà «per a permetre que optin a les ajudes a les tesis doctorals escrites en altres llengües oficials de l'Estat espanyol».

El text de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, han assenyalat, també fa referència explícita al premi de la Delegació de Govern Contra la Violència de Gènere per a tesis doctorals que va ser polèmic recentment «per excloure la tesi d'almenys una investigadora mallorquina per a estar escrita en català». Segons ha valorat Campomar, les ajudes d'un ministeri cap a un sector com la recerca i, en aquest cas, lligat a la igualtat «no hauria de penalitzar una qüestió tan important com el dret a utilitzar la llengua pròpia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.