Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de la Joventut rebutja la culpabilització dels joves d'un possible rebrot de covid-19

El Consell de la Joventut ha criticat l'atac als joves i que se'ls responsabilitzi de l'expansió de la covid-19 llançant missatges que la joventut «és irresponsable».

En un comunicat, l'entitat ha defensat que la joventut és una part més de la societat i que com en altres col·lectius existeixen «membres irresponsables i altres que no ho són tant».

Segons el Consell de la Joventut en els darrers dies s'han succeït titulars i declaracions que «culpabilitzen» els joves d'un possible rebrot.

Han assegurat que «no es pot tolerar que es criminalitzi a cap col·lectiu al complet» i amb la joventut s'està fent a Balears.

Des de l'entitat han considerat que s'està produint un «atac cap a un col·lectiu vulnerable del confinament i que sofrirà les conseqüències de la crisi econòmica i social».

El CJIB ha recordat que durant el confinament la situació de la joventut no ha estat «gens fàcil» perquè «una de cada dues persones que va perdre el seu treball era jove».

L'entitat ha indicat que les conseqüències del confinament «no són només econòmiques» ja que per a molts l'emancipació pels estudis o el simple fet de passar poc temps a casa «no els permetia ser qui són».

Segons han assegurat, la realitat és que molts joves van tornar a una casa on «no accepten la seva orientació sexual o identitat de gènere», una situació que genera un «doble confinament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.