Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Alzamora, Vicent Partal, Sandra Montserrat i Enric Ribes, nous membres numeraris de l'IEC

L'Institut d'Estudis Catalans ha fet pública la incorporació de quatre membres numeraris, adscrits a la Secció Filològica. Són l'escriptor mallorquí Sebastià Alzamora, el director de VilaWeb, Vicent Partal; la professora de la Universitat d’Alacant Sandra Montserrat i el doctor en filologia catalana per la Universitat de València Enric Ribes.

Sandra Montserrat és llicenciada en filologia catalana per la Universitat d’Alacant (UA) i en lingüística general per la Universitat de Barcelona. Es doctorà a la Univeristat d'Alacant, on és professora titular d’ençà del 2008. És especialista en lèxic, tant des del vessant teòric com de l’aplicat, i ha centrat la recerca en la semàntica lèxica, fonamentalment a partir d’una perspectiva diacrònica, i en el marc de la lingüística cognitiva i per a l’estudi del canvi lèxic.

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC), fundat per iniciativa d’Enric Prat de la Riba el 18 de juny de 1907, és una corporació acadèmica, científica i cultural que té per objecte l’alta recerca científica i principalment la de tots els elements de la cultura catalana. És l’institut de les ciències i les humanitats i l’acadèmia de la llengua catalana i forma part de la Unió Acadèmica Internacional des del 1922.

L'Institut té 116 membres numeraris, 121 d’emèrits i 86 membres corresponents i s’organitza en cinc seccions: Històrico-Arqueològica, de Ciències Biològiques, de Ciències i Tecnologia, Filològica i de Filosofia i Ciències Socials. La Secció Filològica duu a terme la funció d’Acadèmia de la Llengua Catalana que l’Institut té encomanada. Aquesta funció implica l’estudi científic de la llengua, l’establiment de la normativa lingüística i el seguiment del procés d’aplicació d’aquesta normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.