Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre el termini d'inscripció als camps de voluntariat juvenil de l'IBJOVE

Afers Socials i Esports ha informat que per aquest estiu s'han programat vuit projectes de treball específics per als joves illencs d'entre 15 i 30 anys

El Govern obre el termini d'inscripció als camps de voluntariat juvenil de l'IBJOVE. | CAIB

La conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), ha encetat el període d'inscripció als camps de voluntariat juvenils que organitza la institució. Tal com han explicat aquest diumenge, el camp de voluntariat és una activitat per a joves d'entre 15 a 30 anys que es comprometen, desinteressadament, a col·laborar en una tasca de projecció social en benefici de la comunitat durant dues setmanes. Aquest treball voluntari es combina amb altres activitats d'oci.

Segons el Govern, «es tracta d'una iniciativa que ofereix al jovent la possibilitat de conèixer nous llocs i altres formes de cultura, i, sobretot, conviure amb altres joves de diferent procedència, atès que hi ha participants d'altres comunitats autònomes i, de vegades, fins i tot d'altres països».

Els projectes que es duen a terme són majoritàriament de rehabilitació del patrimoni històric, mediambientals, culturals/artístics, d'acció comunitària i d'intervenció social. L'IBJOVE ha organitzat per a aquest estiu vuit camps de voluntariat; dos són per a joves de 16 a 17 anys, i els altres sis són per a joves de 18 a 30 anys. L'activitat inclou allotjament, manutenció i les activitats complementàries d'oci. El preu per a dues setmanes és de 110 euros per persona, encara que no inclou el transport d'anada i tornada del lloc de realització del projecte ni les despeses que no derivin directament de l'activitat.

Tal com ha explicat l'Executiu, el camp de voluntariat de medi ambient pretén «recuperar el nostre patrimoni natural mitjançant accions directes de protecció de l'hàbitat natural. L'objectiu és inculcar sensibilitat i respecte cap a la naturalesa». El d'arqueologia proposa «l'estudi de la nostra història a partir de la recuperació i l'anàlisi posterior de les restes materials que ens ha deixat». D'altra banda, el camp de voluntariat d'intervenció sociocultural «pretén el contacte dels joves participants amb la gent del municipi, barri o lloc on es du a terme per fomentar els lligams amb la comunitat i millorar l'entorn immediat». En el cas del camp de voluntariat d'intervenció social a través d'accions artístiques, l'objecte és «la promoció de la nostra cultura i l'estímul de la creativitat artística del jovent». Finalment, el camp de voluntariat sobre sensibilització i promoció de valors igualitariscom a objectiu «promoure una educació no sexista mitjançant el lleure educatiu, la igualtat entre els gèneres i una societat més justa i equitativa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.