Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM demana una reunió a Aina Calvo per parlar sobre les agressions lingüístiques

http://www.elpunt.cat | GRUP EL PUNT

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha sol·licitat una entrevista a la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, arran de l'onada d'agressions lingüístiques que han patit els catalanoparlants aquests darrers dies i que han arribat a motivar una nota de la Direcció General de Política Lingüística on recorda que atendrà els ciutadans afectats.

Segons han informat des de l'ASM, s'incidirà especialment en el cas dels feixistes que els passats dies 29 i 30 de juny varen circular per Manacor exhibint simbologia d'extrema dreta i varen irrompre a oficines i comerços, intimidant, insultant i amb l'únic objectiu de fer parlar en castellà. «Volem saber si la comissaria de la policia espanyola a Manacor ha fet cap intervenció, a fi que els feixistes no se sentin impunes i no passin de les agressions verbals a les físiques».

Així mateix, reclamaran que el cap de l'Estat espanyol, Felipe VI de Borbón, faci una declaració institucional per «instar els castellanoparlants a respectar la llengua pròpia de Mallorca». «Mentre aquesta declaració no arribi, el considerarem responsable directe de les agressions i vexacions de què puguem ser objecte per part dels supremacistes espanyols».

«L'ASM té per objectiu inequívoc la independència de Mallorca, però mentre estiguem sota mandat de Madrid exigirem que els representants de l'Estat espanyol, que viuen dels nostres imposts, compleixin les seves obligacions, entre altres la protecció dels nostres drets lingüístics i identitaris», han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.